Mijn FEBO
FEBO Bezorgservice

FEBO, opgericht in 1941 onder de naam Bakkerij FEBO en later herdoopt tot Maison FEBO, is het bedrijf van banketbakker Johan Izaäk de Borst. Naast ambachtelijk brood en andere lekkernijen verdiepte Johan de Borst zich in het maken van een snack: de kroket.

 

De vraag naar zijn vers gemaakte kroket was zo groot dat hij in 1960 stopte met de banketbakkerij en verder ging met een automatiek waar hij kroketten en andere verse snacks verkocht.

1936

Johan Izaäk de Borst begint een studie aan de brood- en banketbakkersschool in Boskoop. In december begint hij nauwkeurig alle recepten op te schrijven in een notitieboekje dat zich ontwikkelt tot het culinair handboek van FEBO.

FEBO 1936<

1941

Gesteund door zijn vader Jan Pieter de Borst, opent Johan banketbakkerij FEBO aan de Amstelveenseweg in Amsterdam, vlakbij het Olympisch Stadion.

FEBO 1941<

1960-1975

Bakkerij Maison FEBO aan de Amstelveenseweg sluit haar deuren. De woning om de hoek, aan de Karperweg, wordt omgebouwd tot automatiek. Producten worden daar bereid. Eerste franchisevestiging, filiaal Amsteldijk, geopend sinds 1968, wordt in handen gegeven van franchisenemer Jan van Boven.

FEBO 1960-1975<

1976

Het ontstaan van de grillburger, inmiddels niet meer weg te denken uit onze vestigingen. Gemaakt van 100% Nederlands rundvlees en natuurlijk de unieke grillsaus.

FEBO 1976<

1993

FEBO strijkt voor het eerst neer in de straat waaraan de keten zijn naam ontleent; op 9 juni wordt FEBO aan de Ferdinand Bolstraat in gebruik genomen.

FEBO 1993<

Van 1941 tot nu

FEBO’s historie in vogelvlucht. Bekijk de impressie over dagelijks verse snacks.

Heden

FEBO neemt met zijn dagverse snacks en automatieken nog altijd een unieke plek in. Momenteel telt FEBO meer dan 75 winkels. En er komen nog steeds winkels op nieuwe locaties bij.