Goede doelen

FEBO staat middenin de Nederlandse maatschappij. Als écht Nederlands familiebedrijf vinden wij ook dat we lokaal goed moeten doen. We hebben gekozen voor een aantal sportieve initiatieven die we steunen. Deze initiatieven dragen wij een warm hart toe en we helpen hen hun doelstellingen te behalen.

Info FEBO Zaanstad Cup

Geschiedenis

Een bekend Zaans voetbalevenement uit het verleden was het toernooi om de Zaanstad-Cup, aanvankelijk in Zaandam begonnen onder de naam Zaandam-Cup. Dit toernooi werd vanaf 1971 jaarlijks in de maand mei, na afloop van de competitie, georganiseerd. Hieraan nemen alle Zaandammer, en na de samenvoeging van 1974, alle Zaanse verenigingen uit de KNVB en de afdeling Noord-Holland deel. Met enige aanpassingen door de jaren heen was deze voetbalhappening zeer populair bij de verenigingen en het publiek. Gedurende drie weken werd er na afloop van de competitie in de avonduren gespeeld. De finalewedstrijden vonden plaats op een zaterdag op een jaarlijks wisselende accommodatie van een van de Zaanse verenigingen. De beker, de Zaanstad-Cup, werd geleverd door de gemeente Zaanstad.

Vanaf 2021

Vanaf komende zomer heeft het Zaanse sportmarketingbureau SportsGen de ambitie om alle mannen- en vrouwenselectieteams jaarlijks weer om de Zaanstad Cup te laten strijden. Ongeveer 30 jaar na de laatste Zaanstad Cup editie en in een nieuw jasje. Het inblazen van nieuw leven in de Zaanstad Cup heeft een aantal doelen. Naast het sportieve aspect is het vooral om de sfeer en de saamhorigheid onder alle Zaanse voetballers en voetballiefhebbers te doen. Het moet het jaarlijkse toetje van het voetbalseizoen zijn. Ieder jaar bij een andere club. Sfeer, Strijd & Sportiviteit. FEBO heeft zich voor de eerste drie jaar als hoofdsponsor aan het event verbonden.

Only Friends

Only Friends biedt kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met een chronische ziekte de kans om te sporten.

Sportclub Only Friends biedt deze kinderen en jongeren verschillende sportmogelijkheden, waarbij de behoeften en de belevingswereld van de jonge sporters centraal staan.

Naar de website   Pijl_klein_rood

Johan Cruyff Foundation

Met de oprichting van de Cruyff Foundation was Johan Cruijff in Nederland één van de eerste (ex)-sporters die zijn naam aan een eigen stichting verbond.

Hij besefte dat sport niet alleen leuk en gezond, maar onmisbaar is voor de ontwikkeling van elk kind. Logisch dat sport en kinderen – vooral kinderen met een handicap – de pijlers zijn geworden onder de Johan Cruyff Foundation.

Naar de website   Pijl_klein_rood

Wij geloven in …

Wij dragen een aantal goede doelen een warm hart toe. Wij vinden het belangrijk dat o.a. de jeugd het plezier beleeft van het sporten en samenzijn met andere leeftijdgenootjes.