Mijn FEBO
FEBO Bezorgservice

Cafetariaformules komen met gezamenlijk statement over de coronacrisis

Cafetariahouders en andere horecaondernemers bevinden zich sinds zondagavond 15 maart in een ongekende situatie. Het coronavirus brengt een enorme uitdaging met zich mee, waarvan de gevolgen op dit moment niet te overzien zijn. Om duidelijkheid te creëren en eenheid uit te stralen, komen cafetariaformules en Snackkoerier met een gezamenlijke boodschap aan alle ondernemers.

Doordat de situatie ieder dag weer kan veranderen, is er veel onzekerheid onder ondernemers, medewerkers en gasten. Voor velen in de sector is het een opluchting dat afhalen en bezorgen van maaltijden is toegestaan. Het is goed om te zien dat de cafetariaformules, ondernemers en hun teams de landelijke richtlijnen serieus nemen en de gasten daar adequaat over informeren. De manier waarop ondernemers oplossingen bedenken voor hun bedrijf, met de veiligheid van medewerkers en gasten als topprioriteit, is bewonderenswaardig.

Goede lijn doorzetten

Cafetariaformules roepen gezamenlijk op deze lijn door te zetten, ten eerste om de veiligheid van medewerkers, gasten en ondernemers optimaal te waarborgen. De partijen roepen op gasten proactief te blijven informeren, aan te spreken en niet af te wijken van het beleid.

De regels en adviezen die op dit moment gelden voor de gehele horeca

  • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven gesloten, in ieder geval tot en met maandag 6 april
  • Afhalen, thuisbezorgen en drive thru blijven mogelijk. Maar vermijd drukte en zorg dat mensen minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden
  • Sluit het zitgedeelte af en zorg ervoor dat gasten niets consumeren in de zaak, op het terras of in de directe omgeving. Gebruik daarbij het gezonde verstand
  • Stimuleer contactloos betalen probeer zoveel mogelijk contactloos te bezorgen
  • Communiceer duidelijk naar gasten toe wat de regels zijn

Let op: de uitwerking van de maatregelen rond bezorgen en afhalen kan per gemeente of regio verschillend worden ingevuld. Raadpleeg de lokale noodverordening voor de uitleg voor jouw gemeente.

Zoek elkaar op

Nog meer dan anders is samenwerking cruciaal. Zoek elkaar daarom op, deel informatie, kennis en ideeën. Praat met je branchevereniging, leverancier, fabrikant, formulehuis, bank, collega en buurman. Help en ondersteun elkaar. Er is maar één belang: dat de gehele branche deze moeilijke periode zo goed mogelijk doorkomt.

Deze boodschap wordt ondersteund door Family, Foodmaster, Verhage, Kwalitaria, Restaria, HappyFood, Plaza Food for All, Big Snack, FEBO, Snackpoint, Eetwinkel, Big Bread Kitchen, AnyTyme en Smullers.