Mijn FEBO
FEBO Bezorgservice

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, heeft FEBO Beheer B.V. recentelijk een belangrijke stap gezet in de richting van duurzaamheid door zonnepanelen te installeren op het kantoor en de productiekeuken in Amsterdam-Noord.

Deze zonnepanelen werden na een aanbesteding geïnstalleerd door zonne-energie expert JansZon. Ook werd het project mogelijk gemaakt dankzij de Zoncoalitie, een samenwerking die duurzame energieopwekking stimuleert.

De zonnepanelen bieden tal van voordelen, waaronder het verminderen van de elektriciteitskosten van het productieproces en het verminderen van de ecologische voetafdruk van een bedrijf. FEBO Beheer B.V. heeft deze voordelen erkend en heeft actief geïnvesteerd in zonnepanelen om haar impact op het milieu te verminderen.

De 692 zonnepanelen leveren jaarlijks een totaal van 256.659 kilowattuur (kWh) aan schone energie op. Door de installatie van deze zonnepanelen bespaart FEBO jaarlijks ongeveer 128.329,5 kg CO2, wat overeenkomt met de CO2-opname van ongeveer 6.416 bomen.

Naast het gebruik van zonnepanelen, blijft FEBO ook andere duurzaamheidsinspanningen onderzoeken, zoals afvalreductie en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Deze inzet voor duurzaamheid weerspiegelt de veranderende verwachtingen van consumenten en de groeiende druk om bedrijven milieuvriendelijker te maken.

Voor 2024 staan er drie elektrische Mercedes Benz E-Actros 300 koelwagens in bestelling om zo emissievrij binnen de milieuzones te kunnen uitleveren. Deze elektrische koelwagens zullen geladen worden met door FEBO zelf opgewekte energie vanaf het zonnepanelen systeem waarbij de opgewekte energie zal worden opgeslagen in een accusysteem.

Door zonnepanelen te omarmen en andere groene initiatieven te onderzoeken, zet FEBO zich in voor een duurzamere toekomst en draagt zij bij aan het verminderen van de impact van de fastfoodsector op het milieu.