Franchisenemer worden?

FEBO is een franchiseorganisatie. Wat wil franchise nu eigenlijk zeggen? Franchise is een samenwerkingsverband tussen twee partijen; de franchisegever en franchisenemer. De franchisegever stelt zijn of haar naam, kennis en knowhow ter beschikking en de franchisenemer maakt hiervan gebruik en betaalt hiervoor een fee bedrag of royalty.

De communicatie tussen franchisenemers en franchisegever vindt plaats door middel van bezoeken van de franchisemanagers. Daarnaast is er een franchiseraad.

De FEBO-organisatie telt momenteel 70 vestigingen, waarvan er 59 op franchise basis worden geëxploiteerd.

Wat verwacht FEBO van haar kandidaat franchisenemers?

In de eerste plaats een gezonde ondernemersgeest en de bereidheid om hard te werken. Daarnaast is enige affiniteit met de branche gewenst. Door interne opleiding en training word je klaargestoomd voor uw eigen FEBO-zaak.

Wat kunnen kandidaat franchisenemers van FEBO verwachten?

lijntje-rood

Elke FEBO-zaak heeft een beschermd rayon, waarbinnen geen andere FEBO-zaken kunnen worden geopend. Wij zoeken locaties die voldoen aan de volgende eisen: Een A1 locatie, frontbreedte minimaal 5 meter en een begane vloeroppervlakte minimaal 80 m2. Daarnaast moet worden voldaan aan een aantal criteria van onder meer kerngetallen, die ervoor moeten zorgen dat er een goede exploitatie mogelijk is. FEBO staat ingeschreven bij alle landelijke makelaars

en projectontwikkelaars en krijgt, daar waar mogelijk is, locaties aangeboden. Maar lang niet alle locaties zijn geschikt voor een FEBO. Dus starten wij alleen als we overtuigd zijn van de goede ondernemer met de juiste locatie en anders niet. Heb je interesse om samen met ons je eigen FEBO vestiging te openen dan nodigen wij je graag uit om de FEBO ondernemers test te doen. Je start hiermee gelijk de selectie procedure en wie weet maak jij je eigen droom waar.

Franchisenemer aan het woord: FEBO Amstelveen

lijntje-rood

‘Wij, Lia Nelis & Hans Gort, zijn sinds 2012 de trotse ondernemers van de FEBO-vestiging in het stadshart van Amstelveen.’ FEBO; een iconische naam met prachtige producten die allemaal dagelijks op ambachtelijk wijze worden geproduceerd in de FEBO-keuken in Amsterdam Noord.

Daardoor zijn de FEBO-producten altijd vers en ze worden op gezonde wijze in onze vestiging gefrituurd in onverzadigde olie. De nieuwe huisstijl, verpakkingen en uitingen zijn duurzaam en maatschappelijk verantwoord.

FEBO facts:

De FEBO-organisatie telt momenteel 66 zaken, waarvan er 59 op franchise basis worden geëxploiteerd.

lijntje-wit

 

Het FEBO Witte Vlekkenplan

lijntje-rood

Met het FEBO witte vlekkenplan geven wij inzicht in de geografische plaatsen, waar kansen of mogelijkheden liggen en plannen gemaakt kunnen worden om naar toe uit te breiden. Dit geschiedt door vooraf opgestelde vestigingscriteria vergeleken met plaatselijke gegevens. De resultaten vindt u hier in een tabelvorm weergegeven.

Beschikt u over een locatie die geen onderdeel uitmaakt van ons witte vlekkenplan. Neem dan contact op via locatie@febo.nl om uw locatie te laten beoordelen.