Privacy & Cookies

Inleiding
Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?
Welke gegevens verwerken wij van jou?
Waarom verwerken wij jouw gegevens?
Met wie delen wij jouw gegevens?
Op basis waarvan verwerken wij jouw gegevens?
Hoe worden jouw gegevens beveiligd?
Hoe lang worden jouw gegevens bewaard?
Welke rechten heb je ten aanzien van jouw gegevens?
Wat zijn cookies?

Inleiding

Iedere dag zetten we ons in om het lekkerste producten voor jou te maken. Dat doen we met onze dagverse snacks volgens authentieke recepturen, maar ook met onze services. Daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. We doen dit niet zomaar. Het gaat per slot van rekening toch om je privacy, en daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan.
In deze privacyverklaring lees je alles over welke gegevens wij van je verzamelen en wanneer en waarom wij dat doen. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal van tijd tot tijd aangepast worden aan de gangbare praktijk en ontwikkelingen in bijvoorbeeld wetgeving. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?

FEBO Beheer B.V., gevestigd aan de Processorstraat 21 te (1033 NZ) Amsterdam is verantwoordelijk voor jouw gegevens. Voor vragen, opmerkingen, verzoeken of klachten kunt je contact opnemen met ons via de onderstaande contactgegevens.
Telefoonnummer: 020-6328555
E-mailadres: privacy@febo.nl

Welke gegevens verwerken wij van jou?

De persoonsgegevens die wij onder meer verzamelen zijn:

  • naam;
  • adres;
  • postcode;
  • geslacht;
  • woonplaats;
  • land;
  • telefoonnummer;
  • e-mailadres;
  • financiële gegevens;
  • andere gegevens.

 

Waarom verwerken wij jouw gegevens?

Beveiliging

Al onze vestigingen zijn voorzien van camera’s. Dat is van belang voor jouw veiligheid, maar ook voor die van onze collega’s en producten. De camerabeelden worden na vier weken overschreven, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langer te bewaren, bijvoorbeeld voor een politieonderzoek.

Wifi

Tijdens een bezoek aan een van onze winkels kan je, waar mogelijk, gratis gebruikmaken van wifi. Zodra je bent ingelogd op ons wifinetwerk, worden er automatisch gegevens verzameld zoals het identificatienummer (MAC-adres) van jouw apparaat. Mochten er illegale activiteiten plaatsvinden vanuit ons wifinetwerk, dan kunnen we de toegang van het apparaat waarmee je gebruikmaakt van ons wifinetwerk blokkeren.

Aankoop bij de counter en via de automatiek

Bij het bezoeken van een FEBO doe je een aankoop van een snack of een dienst. Zodra je deze afrekent, worden je transactiegegevens geregistreerd om de betaling in orde te kunnen maken.

Online bestellen

Als je online een aankoop doet in de FEBO Merchandise webshop of als je eten bestelt via de FEBO Bezorgservice, dan worden je transactiegegevens geregistreerd om de betaling in orde te kunnen maken.

We hebben natuurlijk voor het afleveren van je snacks of de FEBO Merchandise je adresgegevens nodig en je e-mailadres en telefoonnummer om je van deze levering op de hoogte te houden en als je een account aanmaakt, dan kun je hiermee eenvoudiger vervolgbestellingen plaatsen.

Deze gegevens delen we waar nodig met externe verwerkers. Deze externe verwerkers mogen je gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende diensten te laten uit voeren. Ze mogen jouw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

De gegevens over je aankoop bewaren we ook om eventuele vragen over de kwaliteit te kunnen beantwoorden of andere vragen of klachten over de snacks, dienstverlening of andere producten.
We gebruiken gegevens ook om beter inzicht te krijgen in onze klanten en de manier waarop ze online winkelen. Dit doen we om het aanbod in onze online winkel te verbeteren.

Nieuwsbrief

Als je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief dan gebruiken wij je gegevens (naam en e-mailadres) voor de verzending daarvan. Daarmee ben je altijd op de hoogte van de meeste recente ontwikkelingen. Indien je op enig moment de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan is het mogelijk om je daarvoor uit te schrijven via de link onder aan de nieuwsbrief of door je verzoek om uitschrijving te verzenden naar privacy@febo.nl.

Social media

FEBO maakt gebruik van social media om je op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen en snacks en een kijkje achter de schermen te geven. Je kan ons volgen op Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter, Snapchat en Pinterest.

Aan het gebruik van social media zijn geen voorwaarden vanuit FEBO verbonden. Je gaat akkoord met de voorwaarden van het social media platform.

Contact met FEBO via social media
Als je via social media een vraag aan ons stelt, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam, zodat we op je bericht kunnen reageren.

Advertenties van FEBO op social media
FEBO maakt gebruikt van de advertentiemogelijkheden van social media platforms. We tonen je advertenties op basis van de gegevens die het social media platform met jouw toestemming verzamelt, bijvoorbeeld dat je ons volgt, een echte foodie bent of dat je in een bepaalde regio woont. Welke gegevens social media platforms van jou verzamelen, heeft FEBO geen invloed op. Dit staat in de voorwaarden van het social media platform vermeld en is vaak ook te beheren in de instellingen van jouw social media profiel.

Contact met onze klantenservice

Iedere dag staat een heel team van FEBO klaar om je te helpen, vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Onze klantenservice kan je via verschillende kanalen bereiken waaronder via de telefoon, contactformulier op onze website, e-mail, social media en via onze vestigingen.

Zodra je telefonisch contact met ons opneemt, omdat je bijvoorbeeld een vraag of klacht hebt over een snack die je hebt gekocht, nemen we het gesprek op. Dit doen we zodat we jouw vraag of klacht als voorbeeld kunnen gebruiken tijdens (interne) trainingen. Op deze manier kan jouw vraag of klacht bijdragen aan het verbeteren van onze klantenservice.

Als je een vraag of klacht hebt, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Denk hierbij aan je naam, e-mailadres, telefoonnummer en andere informatie die nodig is om je vraag of klacht in behandeling te nemen. We gebruiken deze informatie ook om je op de hoogte te houden van je vraag of klacht. Zo kunnen we je beter van dienst zijn als je ons later toch nog nodig blijkt te hebben.

De informatie die bij onze klantenservice binnenkomt, wordt bovendien geanalyseerd, om inzicht te krijgen in de aard van de vragen en klachten en het proces eromheen.

 

Met wie delen wij jouw gegevens?

FEBO verkoopt jouw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.
De volgende categorieën externe partijen ontvangen, indien nodig, je gegevens:

  • Postverwerkers;
  • E-mailverwerkers;
  • Transporteurs;
  • Betalingsproviders;
  • Online bestelplatformen;
  • Bedrijven die het gebruik van de website voor FEBO analyseren
  • Overige externe dienstverleners.

 

Op basis waarvan verwerken wij jouw gegevens?

Wij verwerken je gegevens op basis van de volgende grondslagen:
Wij baseren de verwerking van jouw persoonsgegevens op de volgende grondslagen:

    • ter nakoming van afspraken met jou (bijvoorbeeld het leveren van snacks of FEBO Merchandise);
    • ter behartiging van onze gerechtvaardigde belangen. Onze gerechtvaardigde belangen zijn:
      • marketingdoeleinden;
      • het verbeteren en optimaliseren van onze dienstverlening;
      • het beveiligen en beheren van onze systemen en vestigingen.
    • ter nakoming van wettelijke verplichtingen;
  • de toestemming die je daarvoor hebt gegeven.

 

Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

Wij hechten veel waarde aan de beveiliging van je gegevens en wij zullen alle redelijke organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen treffen om je persoonsgegevens te beveiligen en deze te beschermen tegen verlies en oneigenlijk gebruik of aanpassing.

Hoe lang worden jouw gegevens bewaard?

Wij bewaren jouw gegevens gedurende de periode die nodig is om te voldoen aan de in deze privacyverklaring uiteengezette doeleinden en om ons beleid na te leven ten aanzien van het bewaren van gegevens, tenzij een langere termijn bij wet vereist is. Wij zullen jouw gegevens bewaren en gebruiken voor zover nodig om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (bijvoorbeeld indien wij verplicht zijn jouw gegevens te bewaren om te voldoen aan toepasselijke fiscale wetgeving).

Welke rechten heb je ten aanzien van jouw gegevens?

Met betrekking tot de gegevens die wij van jou verwerken kun je de onderstaande rechten uitoefenen. Voor alle onderstaande rechten kun je ons benaderen via privacy@febo.nl.

Recht op inzage

Je hebt het recht op inzage van de gegevens die wij over jou verwerken.

Recht op correctie

Klopt er iets niet? Dan kun je vanzelfsprekend je gegevens laten corrigeren.

Recht om bezwaar te maken

Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken.

Recht op dataportabiliteit

Jij hebt het recht om ons te verzoeken de gegevens die jij aan ons hebt verstrekt over te dragen aan een andere partij.

Recht op beperking

Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken.

Recht om gegevens te verwijderen

Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wij zullen je gegevens verwijderen, tenzij er redenen zijn om je gegevens niet te verwijderen, bijvoorbeeld een wettelijke verplichting zoals de fiscale bewaarplicht of een gerechtvaardigd belang zoals het bewaren van camerabeelden na een incident.

Recht om een klacht in te dienen

Heb je een klacht over de wijze waarop wij met je gegevens omgaan. Neem dan contact met ons op via privacy@febo.nl.
Daarnaast heb je tevens het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wat zijn cookies?

De websites van FEBO (https://www.febo.nl, https://shop.febo.nl, https://www.febo.nl/shop/) maken gebruik van cookies.

Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan onze websites worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze websites bezoekt, zoals een computer, tablet, smartphone of smartwatch. Wij gebruiken drie typen cookies: functionele cookies, analytische cookies en cookies van derde partijen. Wat deze cookies doen lees je hieronder.

Functionele cookies

Door het gebruik van functionele cookies kunnen wij bijvoorbeeld jouw eerder ingevulde gegevens weergeven, zodat je deze niet opnieuw hoeft in te voeren. Ook stellen deze cookies ons in staat om ervoor te zorgen dat de producten in je winkelwagen bewaard worden of dat je kunt inloggen. Deze cookies zijn noodzakelijk voor een goede werking van onze websites en voor het plaatsen van deze cookies vragen wij geen toestemming.

Analytische cookies

Aan de hand van analytische cookies kunnen wij het websitebezoek meten. Met behulp van de hierdoor gegenereerde statistieken kunnen wij zien hoe vaak onze websites worden gebruik en welke informatie het meest wordt opgevraagd dan wel welke pagina’s het meest worden bezocht. Op deze wijze kunnen wij onze websites continu verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van Google Analytics en de gegevens worden uitsluitend anoniem bewaard. Daarom plaatsen wij deze cookies zonder jouw toestemming. Voor meer informatie over wat Google met deze gegevens doet verwijzen wij je naar de privacyverklaring van Google.

Cookies van externe partijen

Naast functionele en analytische cookies kunnen worden bij een bezoek aan onze websites cookies van derde partijen worden geplaatst. Facebook Op het moment dat je daarvoor toestemming geeft worden door Facebook cookies geplaatst (Facebook pixel) aan de hand waarvan wij gerichte advertenties op Facebook kunnen laten zien op basis van je gebruik van onze websites. Voor meer informatie over hoe Facebook met jouw gegevens omgaat verwijzen wij je naar de privacyverklaring van Facebook. Om deze cookies te verwijderen kun je deze handleiding van de Consumentenbond gebruiken.

Overzicht cookies

Klik hier voor een volledig overzicht van de cookies van FEBO.