Partners

Loyaal zijn aan je leveranciers zorgt voor een hechte band. Een band waarbij samen ondernemen voorop staat. Dat zorgt voor een product van topkwaliteit. FEBO maakt keuzes voor de lange termijn, waarin het merk, het product en de mens altijd centraal staan. Hieraan doen we geen concessies. We laten je graag kennismaken met enkele van onze lokale leveranciers.

Tafelzuur op traditionele wijze gemaakt

Leverancier Oos Kesbeke

lijntje-rood

Oos Kesbeke omringt augurken en uitjes met zorg. De augurken krijgen een speciale behandeling. “We plukken ze met de hand, vegen ze netjes schoon, stoppen ze in bad, drogen ze, vertroetelen ze met speciale kruiden en specerijen en zorgen ervoor dat ze met aandacht en zorg in een frisse pot terecht komen. En dit alles doen we voorzichtig, met de hand, zodat ze mooi van vorm blijven. Dan mogen ze ook nog even rusten, voordat ze bij u op tafel komen. Met die echte Oos Kesbeke-smaak.” Bekijk hier het verhaal van Kesbeke.

Kansen zien in aardappelen

Leverancier Lamb Weston

lijntje-rood

Lamb Weston is een wereldmerk in aardappelproducten van hoge kwaliteit en behoort tot de top drie van grootste producenten van aardappelproducten ter wereld. De diepvriesfrites, appetizers en gedroogde aardappelvlokken worden verkocht in meer dan honderd landen. Speciaal voor FEBO ontwikkelde Lamb Weston frites van geselecteerde Zeeuwse aardappelen. Om de kwaliteit constant te houden wordt er eenmaal per jaar geoogst. FEBO kan daarom haar fritesprijzen stabiel houden.

Toine Senders de groenteman van FEBO

Leverancier AGF Tilburg

lijntje-rood

Toine heeft een passie voor vers. Zijn eigen nauwkeurig geselecteerde telers weten dat ze het beste product moeten leveren. Zijn selectie is streng en vers kan niet vers genoeg zijn. Zijn betrokken team deelt zijn passie en vakmanschap. Voor FEBO levert Toine alles van lokale Nederlandse telers. Continu bezig zijn met innovatie, dat zorgt voor een sterk partnerschap. Samen met FEBO nadenken over nieuwe kraakverse producten. Zoals bij FEBO draait ook bij Toine alles om eerlijke en heerlijke producten.

Ouderwetse kwaliteit voor moderne producten

Leverancier Kouwenhoven

In 1969 zijn Theo & Henny Kouwenhoven met Kouwenhoven Vlees begonnen. Dagelijks ging Theo met zijn busje, bijl en mes de vleesmarkt op. Door zich altijd aan afspraken te houden, groeide de zaak en al snel werden de eerste medewerkers aangenomen. In de loop der tijd kwamen er meer familieleden in de zaak werken, onder wie broers en zwagers. Kouwenhoven Vlees werd een echt familiebedrijf. De naam “Kouwenhoven Vlees” is vooral bekend en gewaardeerd in de vleeswereld doordat het bedrijf zelf de runderen uitzoekt en verkoopt.

Kouwenhoven: “Wij hebben rechtstreeks contact met onze mesters en komen vaak bij de mesters in de stal om de runderen te bekijken. Wij werken onder meer met de volgende rassen: Limousin runderen, Blonde d’Aquitaine of de Maas-, Rijn en IJsselrunderen. Onze runderen lopen het grootste deel van het jaar in de wei en grazen steeds vaker in natuurgebieden. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, waar ze voldoende ruimte hebben om te liggen en te lopen, met veel frisse lucht. De runderen worden gevoerd met granen, kuilgras en hooi.”

Ferry Stevens

Kwaliteitsmanager FEBO

lijntje-wit

Mijn smaak is allereenvoudigst: ik ben altijd tevreden met het beste.

Eric Kouwenhoven

Eigenaar Kouwenhoven

lijntje-wit

Kouwenhoven Vlees zoekt zelf haar runderen uit voor de verkoop.