Mijn FEBO
FEBO Bezorgservice

Vanaf aanstaande zaterdag ligt de Rookworstkroket in alle 67 FEBO-vestigingen door heelĀ  Nederland. De rookworstkroket is een combinatie van de FEBO-kroket en echte UNOX-rookworst. Deze speciale limited edition-kroket is het resultaat van een onverwachtse samenwerking. Vorige week deed FEBO een poging HEMA uit te nodigen om samen de ultieme oer-Hollandse snack te realiseren: de rookworstkroket. Aanleiding was de 75ste verjaardag van FEBO en de 90ste verjaardag van HEMA. HEMA ging echter niet op de uitnodiging in, waarna rookworstproducent UNOX spontaan op de kans insprong.

De Krooket

Nederland stemde massaal op een geschikte naam voor de snack. Gekozen kon worden tussen de krookworst of rooket, waarbij rooket als grote winnaar uit de bus kwam. De snack heeft het bekende, krokante, jasje van een kroket. In de smeuige ragout zit UNOX rookworst verwerkt. De kroketten worden op authentieke wijze dagvers door FEBO bereid. Vanaf aanstaande zaterdag is de limited edition rooket verkrijgbaar in alle FEBO-fillialen in Nederland. Op is op.

Het verzoek

FEBO plaatste vorige week via social media een gedurfd filmpje waarin directeur Dennis de Borst HEMA uitnodigde om samen de rookworstkroket te gaan maken. Onder de vele enthousiaste reacties op Facebook, van zowel kroket- als rookworstliefhebbers, deelde HEMA helaas mee niet op het plan in te willen gaan. UNOX was echter wel in voor een feestje en kondigde in een live telefoongesprek met de Borst aan het idee te zien zitten. De twee gingen om tafel en inmiddels is de rookworstkroket een feit.