Mijn FEBO
FEBO Bezorgservice

Vanaf vandaag gaat FEBO in samenwerking met Too Good To Go de strijd aan tegen voedselverspilling.

23 FEBO vestigingen bieden via de app Snackboxen aan met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden. Denk aan o.a. kroketten, speciaaltjes, grillburgers en kipkrokantjes. FEBO probeert zo haar dagelijks vers geproduceerde snacks aan het einde van de houdbaarheidsdatum te redden.

 

 

Strijd tegen voedselverspilling

Later dit jaar sluiten alle overige FEBO vestigingen zich aan bij Too Good To Go. De app zet zich in om nog eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van FEBO. Dennis de Borst, Directeur FEBO, is trots op de samenwerking: “De afgelopen weken hebben we een succesvolle pilot gedraaid in 23 vestigingen. We kregen veel positieve reacties van zowel gasten als FEBO medewerkers. We zien dat het onze medewerkers voldoening geeft om de Snackboxen te maken, krijgen positieve reacties van gasten die kunnen genieten van onze heerlijke versgebakken snacks en verminderen drastisch onze verspilling. Een win-win-win situatie.”

 

 

Julia Fruitema van Too Good To Go vertelt over de samenwerking: “We zijn trots hoe wij samen met FEBO en onze gebruikers deze mooie mijlpaal hebben bereikt. Het is onwijs gaaf om de inzet van alle vestigingen te zien. Elke FEBO vestigingsmanager mag trots zijn op zijn of haar team en hun bijdrage om voedselverspilling tegen te gaan. We kijken uit naar de volgende stappen in onze samenwerking om de vestigingen in de richting van nog minder derving te begeleiden.”