Mijn FEBO
FEBO Bezorgservice

Vandaag is het #NationaleKrokettendag ter ere van Johannes van Dam! De verjaardag van culinair journalist, kroketten- én FEBOliefhebber Johannes van Dam.

Johannes van Dam overleed in 2013. Hij was op dat moment bezig met een boek over kroketten. Uiteindelijk werd het werk afgemaakt door zijn vrienden Joosje Noordhoek en Jonah Freud. Toen Het krokettenboek uitkwam riep uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uit tot Nationale Krokettendag.

Geschiedenis van de kroket
In Het krokettenboek wordt de geschiedenis van de snack omschreven. In de 17e eeuw zou het al een voorgerecht zijn geweest aan het Franse hof van Lodewijk XIV. Rond 1830 kwam een kroket voor het eerst voor in een Nederlands kookboek. Johannes van Dam spreekt in het kookboek tegen dat de snack gebruikt werd om resten gaar vlees te verwerken.

Pas na de Tweede Wereldoorlog kreeg de kroket de rol die we nu kennen. Een belangrijke rol speelde Johan de Borst. Deze bakker begon met de verkoop van zelfgemaakte kroketten. De Borst startte met #FEBO en was de eerste die via een automatiek de snack ging verkopen.

#FEBOFashion winnen? Winactie! Maak een foto met een kroket en post deze met #FEBO #Nationalekrokettendag